Splošni pogoji poslovanja

Izdelki in cene


• Večina izdelkov iz ponudbe Feniks art deco je na voljo samo po 1 kos, saj gre za unikatne ročno izdelane izdelke. V kolikor bi želeli naročiti več enakih izdelkov, imate možnost določanja števila izdelkov v košarici. Izdelki se izdelujejo po naročilu.


• Pri unikatnih izdelkih lahko pride do manjšega odstopanja v niansi barve izdelka, ker je lahko razlika v tonu barve med videno fotografijo in dejansko barvo izdelka. Toni barv so odvisni tudi od nastavitve Vašega računalnika. Pridržujemo si pravico, da izbran izdelek lahko v kakšnem drobnem detailu odstopa od prikazane fotografije izdelka, zaradi specifičnosti izdelovanja in uporabe naravnih elementov, kot so peresa, vrntica, školjka.


• Cene izdelkov in poštnine so v evrih(EUR)
• Cena samega izdelka ne vključuje poštnine. Poštnina se zaračuna glede na težo paketa po pogodbenem ceniku Pošte Slovenije.
• Znesek poštnine se Vam izpiše v košarici, takoj ko izberete »državo«.


Način plačila


Po povzetju (velja samo za Slovenijo) ob prevzemu pošiljke poravnate poštnemu uslužbencu z gotovino vrednost nakupa + poštnino. V kolikor ste odsotni, prejmete obvestilo o pošiljki, ki jo lahko prevzamete na Vaši pošti.
Plačilo po predračunu – nakazilo na naš TRR
• Z plačilom prek PayPal ( Visa, MasterCard, American Express in Discover).


Rok dobave


• Rok dobave je 1 – 2 tedna, če potrebujete izdelek takoj, na primer za ekspres-darilo, lahko kliknete »Pošlji popraševanje« (preveri takojšnjo dobavljivost), vpišete svoj email in telefon. V najkrajšem času bomo odgovorili in potrudili se bomo, da Vam izdelke odpošljemo po dogovoru. Pri izbiri plačila po predračunu, Vam izdelke odpošljemo v dobavnam roku od prejema plačila na naš TRR.

 

Reklamacije 


• Na osnovi Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da izdelek v roku 14 dni vrne. Izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani, v stanju, kot ste jih prejeli. Kupec pri vračilu izdelkov, sam krije stroške pošiljanja, razen v primeru, če je ugotovljena napaka pri pošiljki ali izdelku z naše strani. Prosimo Vas, da nas o vračilu izdelkov predčasno obvestite na info@feniksart.com . Dogovorili se bomo za menjavo izdelka ali za vračilo kupnine na Vaš TRR.


Želimo prijetno sprehajanje po naši spletni strani.

 

Vsi podatki, teksti , dizajn, fotografije,...spletne trgovine Feniks art deco, so last Registrirane samostojne ustvarjalke na področju kulture, Suzana Športa – oblikovalke tekstilij in oblačil. Vsakršno kopiranje tega ni dovoljeno. 

 

Splošni pogoji poslovanja – daljši


Splošni pogoji Spletne trgovine Feniks art deco so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
Splošni pogoji spletnega trgovanja se nanašajo na prodajo preko spletnih strani Spletne trgovine www.feniksart.com, (v nadaljevanju "trgovina" ali "feniksart.com") ki jo opravlja registrirani samostojni kulturni ustvarjlec: Suzana Športa – oblikovalka tekstilij in oblačil, Tomišelj 42 e, 1292 Ig, Slovenija, vpisana v Poslovni register Slovenije z številko: 102-03-13405/2005, matična številka:1512617000, šifra dejavnosti: 90.030(Umetniško ustvarjanje) in DŠ: 68674554 (v nadaljevanju "ponudnik").
Splošni pogoji trgovanja po spletu obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem izdelkov.

 

Dostopnost informacij

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:


• identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
• kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
• bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
• dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
• pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
• vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebuje davek, stroške prevoza
• način plačila in dostave
• prav tako mora biti razviden tudi časovni rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, pa tudi to, če in koliko stane kupca vračilo artikla
• pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov


• Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba feniksart.com ažurira in spreminja. Cene so predstavljene kot Spletne cene. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta in jo oblikuje ponudnik sam.

 

Način plačila


Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
• z gotovino ob prevzemu-po povzetju
• z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine (po ponudbi / predračunu),
• z 100% predplačilom prek PayPal (po ponudbi /predračunu)

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.


Cene


Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

 

Ažurnost podatkov - Odgovornost 


Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Naročilo se sklepa v slovenskem, nemškem, angleškem ali italjanskem jeziku. Naročilo je shranjeno na strežniku spletne trgovine www.feniksart.com. Vpogled oz. kopijo naročila lahko kadarkoli zahtevate, tako da nam pišete na info@feniksart.com ali pisno.
Pregled vašega naročila si lahko pogledate v potrditvenem e-mailu.

 

Pritožbe in spori 


Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožbe lahko podate na e-naslov info@feniksart.com.
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.
Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.
 

 

X